• Om selskapet
  • Kontakt
  • Karriere
  • Intility Portal
  • Trust Center
  • Glemt passord?
  • English
  • Personvernerklæring

    Sist oppdatert: 30. nov 2018

    1.1 Introduksjon

    Når du bruker nettsiden vår, får tjenester levert av oss eller er i kontakt med oss av andre grunner, vil vi kunne behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du informasjon om de personopplysningene vi samler inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene vi samler inn.

    Intility vil kun behandle personopplysninger om deg i samsvar med lovlige formål og dine personopplysninger vil bli slettet eller anonymisert når vi ikke lenger har grunnlag for å behandle dem. Videre skal vi sikre at personopplysninger om deg er tilfredsstillende beskyttet. Du skal også motta informasjon om dine personvernrettigheter og få hjelp til å gjøre dine rettigheter gjeldende. Intility er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Henvendelser som gjelder personvern rettes til privacy@intility.no eller Intility AS, org nr 981 967 070, Schweigaards gate 39, 0191 Oslo. Tlf: +47 24 10 33 00.

    Dersom du ønsker å lese mer om hvordan vi arbeider med informasjonssikkerhet kan du besøke Intility Trust Center.

    Denne personvernerklæringen oppdateres fortløpende.

    1.2 Informasjon om bruk av våre nettsteder

    Ved å bruke eller laste ned innhold eller informasjon fra våre nettsteder; www.intility.no («nettstedet») og www.webshop.intility.no («nettbutikken»), aksepterer du vilkårene og betingelsene for bruk av disse, som beskrevet i dette dokumentet. Intility benytter informasjonskapsler til innhenting av opplysninger når du besøker nettsidene våre. Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster inn en nettside, slik som www.intility.no.

    Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som vi blant annet bruker til å lære av din og andre brukeres adferd, slik at vi kan forbedre nettstedets funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold. De innsamlede opplysningene inneholder blant annet informasjon over hvor mange som besøker nettstedet, hvor lenge besøket varer, hvor brukeren kommer fra, hvilken nettleser som benyttes, informasjon om navigasjon på nettstedet, dato og tidspunkt for besøket, ISP og informasjon om operativsystemet til brukeren. Nederst i denne erklæringen finner du en oversikt og en nærmere beskrivelse av hvilke informasjonskapsler og analyseverktøy vi benytter på våre nettsteder.

    Opplysningene vil også kunne bli brukt i salg og markedsføringsøyemed, slik at vi kan gi våre kunder relevante og tilpassede tilbud. Opplysningene vi samler inn er avidentifiserte. Det gjør at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Informasjonskapslene benyttes til å samle inn informasjon som settes sammen til statistikk slik at vi kan gjøre nettstedene bedre.

    Du velger selv om du aksepterer bruken av informasjonskapsler, men vi gjør oppmerksom på at dersom du ikke aksepterer bruken av informasjonskapsler, vil dette føre til at nettstedene ikke vil fungere optimalt. Dersom du benytter en nettleser hvor «Do not Track» (DNT)-funksjonen er aktivert, vil dette respekteres av nettstedene. Informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din, finner du her.

    1.2.1 Intility webshop

    For å gjennomføre et kjøp i vår nettbutikk trenger vi navn, mobilnummer, e-post, firmanavn og firmaadresse. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert om ordrebevegelsene og kontakte deg ved behov.

    Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- eller returhåndtering. Denne historikken slettes etter den lovpålagte oppbevaringstiden på fem år.

    Vi samarbeider med flere leverandører for å levere nettbutikktjenesten. I noen tilfeller vil vi måtte utlevere personopplysninger om deg når du benytter tjenesten. Leverandøren vil selv være behandlingsansvarlig for personopplysningene. For eksempel vil vi utlevere opplysninger som navn, (forretnings-)adresse, telefonnummer og ønsket leveringssted til et transportfirma for at de skal kunne levere varene til deg eller din arbeidsgiver.

    1.3 Behandling av andre personopplysninger

    1.3.1 Kundebehandling

    I tillegg til opplysninger som innsamles gjennom bruk av nettstedet og nettbutikken, behandler Intility personopplysninger på vegne av våre kunder. All slik behandling skjer for å oppfylle avtalen mellom Intility og kunden. Intilitys behandling av disse opplysningene reguleres av særskilte avtaler (inkludert databehandleravtaler) mellom kunden og Intility.

    Dersom du er bruker hos en kunde av oss vil Intility motta eller innhente personopplysninger direkte fra deg eller fra din arbeidsgiver. Personopplysningene behandles for at vi skal kunne oppfylle våre avtaleforpliktelser overfor kunden, som for eksempel å opprette brukerkontoer, sørge for tilgangskontroll til systemet, yte kundeservice og utstede brukerundersøkelser for å forbedre våre tjenester.

    Din arbeidsgiver er behandlingsansvarlig for personopplysninger om deg. Intility legger til grunn at din arbeidsgiver har rett til å utlevere personopplysningene til oss.

    1.3.2 Nyhetsbrev

    Dersom du abonnerer på våre nyhetsbrev, er vi avhengig av din e-postadresse for å kunne sende ut våre nyhetsbrev til deg. For å motta våre nyhetsbrev må du derfor registrere deg med navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagres hos oss, og vil ikke deles med andre. Dersom du sier opp nyhetsbrevabonnementet, vil vi slette de lagrede adressene.

    1.3.3 Kurs og seminarer

    Vi samler inn deltakeres e-postadresser, navn og telefonnummer i forbindelse med påmelding til kurs og seminarer. Informasjonen lagres i vårt saksbehandlingssystem, og blir brukt til å få oversikt over hvem som deltar, hvilken bransje de kommer fra, hva slags stillinger de har, og til å utarbeide statistikk. Dette gjør vi for å kunne forbedre kursene og seminarene vi avholder. Informasjonen blir også brukt til å utarbeide statistikk, og kan bli brukt til å kontakte de respektive deltakerne for å få en tilbakemelding på kurset/seminaret og i markedsføringsøyemed.

    1.3.4 Når du besøker oss

    Når du besøker vårt hovedkontor i Schweigaards gate 39, Oslo, må du registrere deg med fullt navn og telefonnummer, og oppgi hvem hos Intility du har en avtale med. Registreringen blir bekreftet med en SMS. Formålet med behandlingen er at personen du skal møte hos Intility blir varslet, slik at vedkomne kan ta deg imot. Registreringen er også et av våre fysiske sikkerhetstiltak.

    Som et ledd i økt sikkerhet på bygget har vi installert overvåkningskameraer ved inngangsdør, sluse, resepsjon, fasade ved lasterampe, nedkjørsel til garasje og inne i garasjen i vårt hovedkontor. Installasjonen er gjort i henhold til Datatilsynets retningslinjer. Opptakene blir slettet etter 7 dager, slik loven krever.

    1.3.5 Brukerundersøkelser

    Intility sender jevnlig ut brukerundersøkelser til våre kunder for å forbedre tjenestene vi leverer. Vi benytter Questback AS som leverandør til dette formålet. Dersom du svarer på en slik undersøkelse, må du blant annet oppgi navn og selskapet du jobber for. Undersøkelsen forutsetter ditt samtykke, som avgis før besvarelse. Personopplysningene lagres hos Questback AS i 24 måneder før de slettes automatisk.

    1.4 Hvem vi utleverer personopplysninger til

    Dersom du er kunde eller bruker av våre tjenester, vil vi i enkelte tilfeller dele dine personopplysninger med andre. Vi benytter enkelte underdatabehandlere for å levere noen av våre tjenester. Denne behandlingsaktiviteten er regulert i den enkelte databehandleravtalen mellom oss og våre kunder.

    Vi har også flere samarbeidspartnere som vi videreformidler tjenester for. Dersom din bedrift for eksempel ønsker å lease utstyr, og du gjennomfører bestillingen på bedriftens vegne, vil vi dele din kontaktinformasjon med leasingselskapet. Leasingselskapet har i den forbindelse et selvstendig behandlingsansvar for personopplysningene det mottar. Det samme gjelder for våre bredbånds- og teleoperatører og f.eks. budtjenester.

    1.5 Dine rettigheter

    Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å be oss begrense behandlingen, til å protestere mot behandlingen og til å få dine personopplysninger overført til deg eller til en annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet). Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

    Du kan ta i bruk dine rettigheter ved å sende en e-post til privacy@intility.no. Vi vil prioritere å svare på din henvendelse så fort som mulig.

    Husk at du også til enhver tid kan trekke tilbake ditt samtykke til behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sende en e-post til privacy@intility.no.

    1.6 Hvordan sikrer vi dine personopplysninger

    Intility arbeider kontinuerlig med internkontroll og informasjonssikkerhet for å sikre personvernet ditt. Dette innebærer blant annet at vi løpende gjør risikovurderinger av våre systemer, evaluerer eksisterende kontrollaktiviteter, kartlegger behandlingsaktivitetene og følger opp våre underleverandører. Arbeidet er forankret gjennom bruk av anerkjente rammeverk for IT-styring og kontroll.

    Intility leverer og opererer en IT-plattform med avanserte tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som ivaretar dine personopplysninger. Vår jobb er å sikre at dine personopplysninger beskyttes mot tap, ødeleggelse, korrupsjon eller uautorisert tilgang. Vi har et rammeverk for sikkerhet som oppdateres jevnlig i tråd med den teknologiske utviklingen. Les mer om vårt arbeid med informasjonssikkerhet i Intility Trust Center.

    1.7 Oppbevaring av personopplysningene

    Dine personopplysninger vil bli lagret hos oss som angitt overfor, eller så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

    Dersom du har gitt samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, for eksempel i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev eller deltakelse på kurs eller seminarer, vil vi lagre opplysningene frem til du trekker samtykket, til tjenesten avvikles eller til formålet med behandlingen opphører.

    1.8 Klage

    Dersom du mener at vi ikke behandler personopplysninger i samsvar med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du ta kontakt med oss på privacy@intility.no. Du kan også klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet finner du på deres nettsider: www.datatilsynet.no.

    Informasjonskapsler (Cookies)

    Generelt for våre nettsteder
    Cookies Formål Egenskaper/Informasjon som lagres. Behandlingsansvarlig Data-behandler Lagringstid
    Cookies-Directive Informasjon om at bruk av nettstedet er lest. Opprettes når varsel om bruk av informasjonskapsler er lest/lukket. Intility AS 6 måneder fra besøksdato
    C Forbedre nettstedet Identifiserer om brukerens nettleser støtter bruk av cookies. Intility AS Adform.net 60 dager
    _ga Forbedre nettstedet Brukes til å skille brukere. Intility AS Google Analytics 2 år
    _gat Forbedre nettstedet Brukes for å begrense trafikken til Google Analytics. Intility AS Google Analytics 10 min
    _gid Forbedre nettstedet Brukes til å skille brukere. Intility AS Google Analytics 24 timer
    uid Forbedre nettstedet Unik bruker-ID. Intility AS Adform.net 2 mnd
    cid Forbedre nettstedet Cookie id (legacy), samme som Unik bruker-ID. Intility AS Adform.net 2 mnd
    Intility Webshop
    .wmx Grunnleggende funksjonalitet i nettbutikken. Session cookie; husker handlekurv, språk og sortering i lister. Intility AS WebMercs (Data Design AS) 14 dager

    Nettleser

    Nettleseren din sender også automatisk opplysninger til Intility sine servere hver gang du besøker en av våre sider. Dette kan for eksempel være informasjon om hvilken nettleser og versjon du bruker, samt din IP-adresse. For hver side som vises, lagres det i tillegg opplysninger om for eksempel dato og tid, hvilken side du kom fra og hvilken side er på ol.

    Nærmere om google analytics

    Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics, verktøyet er levert av Google inc. (Google) og funksjonaliteten i verktøyet innebærer at innsamlet informasjon sendes og lagres hos Google. Verktøyet benytter seg av informasjonskapsler og benyttes til å samle inn informasjon fra nettstedet og til å generere og utarbeide statistikk. Opplysningene vi samler inn er avidentifiserte. Det gjør at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

    Ettersom informasjonskapslene som benyttes er levert av Google, lagres innsamlet informasjon hos Google. Google kan benytte denne informasjonen til å lage mer effektive reklamer, utarbeide rapporter om aktivtiter i tilknytning til markedsføring, til å utvikle hjemmesider og apper, forbedre egne produkter som Google +, oppdage og forhindre svindel, oppfylle sine juridiske forpliktelser og til å forbedre sine produkter.

    Fullstendig informasjon om hvordan Google kan behandle den innsamlede informasjonen, finner du her. Informasjonen Intility samler inn ved bruk av informasjonskapsler deles ikke med andre tredjeparter enn Google.

    Deling av din informasjon

    Intility selger ikke den informasjonen som genereres ved bruk av informasjonskapsler/cookies. Vær imidlertid oppmerksom på at våre nettsider kan inneholde lenker til andre eksterne nettsider, som ikke er under Intilitys kontroll. Intility har ikke ansvar for hvordan personvernet praktiseres på slike nettsider

    Sletting av informasjonskapsler

    Informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din, finner du her.